På nordicway är det enkelt att koppla din Shopify-webbutik till din domän hos nordicway, vilket gör att du kan använda e-posttjänster hos nordicway samtidigt som din webbutik är värd hos Shopify.

Så här gör du det:

Som standard tillhandahåller Shopify en adress för din webbutik, till exempel http://myonlineshop.myshopify.com. Det är dock mycket bättre att ha din butik på din egen domän.

För att uppnå detta måste du göra ändringar i dina DNS-inställningar.

Följ dessa steg:

1. Logga in på cPanel.
  2. Gå till DNS.
  3. Klicka på 'Hantera' för domänen där du vill ställa in Shopify.

Du kommer att komma in i din DNS-administration. Här behöver du redigera den översta A-posten enligt nedan. I vårt fall står det dindoman.se, men detta kommer naturligtvis att ersättas med din egen domän.

Du bör ändra IP-adressen till den som används av Shopify. Om du är osäker på vilken IP-adress du ska använda, kontakta Shopify-support.

Du måste också ändra din CNAME för www.dindomän.se. Den bör peka på shops.myshopify.com, enligt nedan:

Och det är allt! Din butik kommer att visas på din domän inom 24 timmar.

Med Shopify kan du använda deras verifieringsverktyg för att bekräfta om din installation är korrekt.

E-post på nordicway och butik på Shopify

Med ovanstående inställning kommer alla e-postmeddelanden som skickas till din domän att riktas till Shopifys servrar, där du kanske inte har e-postlådor inställda.

Om du föredrar att e-postmeddelandena ska riktas till din webbhosting hos oss, så att du fortfarande kan använda dina e-postmeddelanden, följ dessa steg:

Börja med att redigera din MX-post för att peka på destination mail.dindoman.se:

Därefter tar du bort CNAME för mail.yourdomain.com:

Slutligen skapar du en ny A-post för mail.yourdomain.com och pekar den till din IP-adress här på nordicway. Den här IP-adressen är samma som används på många andra ställen i din DNS-redigerare:

Nu är din DNS inställd så att din domän visar din Shopify-butik, men dina e-postmeddelanden hamnar fortfarande på våra servrar.