Ladda upp filer med FTP

Om du behöver ladda ner eller ladda upp filer manuellt till ditt webbhotell kan du göra det med hjälp av ett FTP-program eller Filhanteraren i cPanel. Om du behöver ladda upp eller ladda ner många filer är det ofta enklare med ett FTP-program. Vi rekommenderar FileZilla, som kan laddas ner gratis här: https://filezilla-project.org/

För att ansluta med FTP behöver du FTP-värd, användarnamn och lösenord. Dessa detaljer hittar du i din kontrollpanel under menyalternativet "FTP och cPanel-information".

1: Öppna FileZilla.

2: Fyll i värd, användarnamn och lösenord med informationen från din kontrollpanel.

3: Klicka på 'Snabbanslut'.

Första gången du ansluter kan det hända att du behöver godkänna att du litar på serverns certifikat. Klicka bara på OK.

På vänster sida ser du filerna från din dator, medan höger sida visar filerna på ditt webbhotell. Filerna för din primära domän bör placeras i public_html-mappen. Om du har tilläggsdomäner kommer det att finnas mappar med samma namn som domänen där filerna ska placeras.

Nu kan du ladda upp dina filer från din dator till ditt webbhotell. Antingen högerklickar du på en mapp/fil på vänster sida och väljer 'Upload' (Ladda upp), eller så drar du och släpper filerna från vänster sida till höger sida. Sedan är det bara att vänta på att överföringen blir klar.

Nu använder du FTP.