Omvandla tilläggsdomän till individuellt konto

Om du har ett tilläggsdomän kan det omvandlas till ett självständigt webbhotellkonto om du vill att det specifika domänet ska ha dedikerade resurser.

Det första du behöver göra är att beställa webbhotell för det specifika domänet. Om du redan har domänet på ditt konto eller betalar för det någon annanstans än hos nordicway, bör du beställa UTAN att flytta domänet.

Efter detta har du två alternativ:

Du flyttar innehållet från tilläggsdomänet till det nya självständiga webbhotellet själv

Ditt tilläggsdomän kan inte existera på två konton samtidigt, och därför måste en flytt till självständigt webbhotell göras på detta sätt:

1. Du laddar ner filer och databasen från webbplatsen, så att du har dem lokalt på din dator
  2. Vidarebefordra eller spara viktiga e-postmeddelanden från e-postkonton kopplade till tilläggsdomänet
  3. Radera tilläggsdomänet
  4. nordicway skapar nytt webbhotell för det tidigare tilläggsdomänet
  5. Ladda upp webbplatsen och databasen till det nya webbhotellet - testa att webbplatsen fungerar.
  6. Skapa eventuellt e-postadresser för tilläggsdomänet.

Det nya webbhotellet kommer inte nödvändigtvis att placeras på samma server som där tilläggsdomänet låg tidigare.

VIKTIGT: Du är ansvarig för att ladda ner alla nödvändiga filer och ladda upp dem till det nya webbhotellet. Om din webbplats inte fungerar efter uppladdning till det nya webbhotellet, är det huvudsakligen ditt ansvar att hitta orsaken, eftersom det vanligtvis beror på fel i uppladdningen och inställningen av webbplatsen på det nya webbhotellet.

Om du är osäker på hur du gör ovanstående rekommenderar vi att du väljer lösningen nedan.

nordicway tar hand om att konvertera ditt domän

Om du vill att vi ska hantera hela omvandlingen av ditt tilläggsdomän till ett självständigt webbhotell, kan detta köpas som en separat tjänst.

Omvandlingen kostar 499 SEK inklusive moms och är en engångsavgift.

Vi kommer att ta hand om att konvertera ditt tilläggsdomän samt den associerade webbplatsen, databaser, e-post och DNS till ett självständigt webbhotell.

Eftersom du kommer att få ett nytt webbhotell med dedikerade resurser, måste du innan övergången se till att du har köpt ett webbhotell via vår webbplats för det aktuella domännamnet.

Du måste acceptera och vara medveten om följande om vi ska göra det åt dig:

• Inga subdomäner får ha skapats på tilläggsdomänet.
  • Det nya webbhotellet kommer alltid att placeras på samma server som där det tidigare tilläggsdomänet låg.
  • Om det finns speciella konfigurationer på tilläggsdomänet, t.ex. när det gäller DNS, är det ditt ansvar att meddela oss detta innan vi påbörjar omvandlingen.

Om du kan acceptera detta, är processen beskriven nedan:

• Börja med att köpa ett webbhotell för det domännamn som ska omvandlas. Detta görs via vår hemsida.
  • Beställ sedan omvandlingen nedan.
  • Skriv till oss på supporten att du har köpt både webbhotellet och omvandlingen samt för vilket domännamn.
  • Vi kommer därefter att påbörja omvandlingsprocessen.
  • Konvertera tilläggsdomän till konto