Hur du får SSL (https) på dina webbplatser på nordicway

Våra SSL-certifikat bör genereras automatiskt när din DNS har spridits och din webbplats kan visas på din domän. Det kan dock ta upp till 48 timmar innan certifikatet skapas och du kan använda https på dina sidor.

Om certifikatet inte skapas automatiskt kan du starta processen själv. Gå först till cPanel via din kontrollpanel och välj 'SSL/TLS-status.' Under SSL/TLS-status, klicka på 'Kör AutoSSL,' och dina certifikat kommer att försöka genereras.

Om allt blir grönt är ditt certifikat på plats, och du kan nu låta din webbplats köras på https.

Tvinga din webbplats att använda HTTPS istället för HTTP

Om du till exempel använder WordPress rekommenderar vi denna plugin för att låta din webbplats köras på https: https://wordpress.org/plugins/really-simple-ssl/

Om du inte använder WordPress kan du använda detta skript i din .htaccess-fil för att tvinga din webbplats att använda https:

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTPS} !=on
RewriteRule ^.*$ https://%{SERVER_NAME}%{REQUEST_URI} [R,L]

Observera att vi inte ger support för redigering av .htaccess, och gör alltid en säkerhetskopia av din .htaccess-fil innan du gör några ändringar.