Ställ in Squarespace med ditt eget domännamn på nordicway

Om du har webbhotell och ditt eget domännamn hos nordicway kan du absolut koppla ihop det med Squarespace. Detta gör det möjligt för dig att visa din Squarespace-webbplats på din domän hos oss samtidigt som du fortsätter att använda dina e-postkonton hos oss.

I den här guiden kommer vi att visa dig hur du ställer in DNS-inställningarna, vilka möjliggör att din Squarespace-webbplats visas på din domän. Dessutom kommer vi att demonstrera hur du justerar dina e-postposter (MX-poster) så att du kan fortsätta använda din e-post hos oss.

Squarespace tillhandahåller sin egen guide om hur du ansluter din domän till din webbplats hos dem. Du kan se deras guide här.

I den här guiden finns det flera steg som är relaterade till Squarespace, vilka vi inte kommer att täcka här. Istället kommer vi att fokusera på den del som är relaterad till dina DNS-inställningar.

Squarespace ger dig en uppsättning DNS-poster som du behöver infoga i din domän hos oss. Här är ett exempel:

För att lägga till och ändra dessa poster, logga in på ditt cPanel.

Gå sedan till din "DNS" och klicka på "Hantera" bredvid den domän du försöker koppla till Squarespace.

Hitta ditt befintliga A-post för dindoman.se och ändra IP-adressen till den första IP-adressen som Squarespace tillhandahåller. Enligt exemplet ovan måste jag ändra 148.251.244.167 (din IP hos oss) till 198.49.23.144 (1 av 4 IPs som Squarespace ger dig).

Sedan skapar du de återstående A-posterna som Squarespace tillhandahåller genom att klicka på 'Lägg till post' i din DNS. Nedan skapar jag den andra A-posten som Squarespace gav mig enligt bilden ovan.

Upprepa den här processen tills du har skapat alla fyra A-poster.

Skapa också två CNAME-poster. Jag har skapat dem enligt följande:

När detta är klart bör du inom några timmar se 'Korrekt' för alla poster när du klickar på 'Uppdatera' i Squarespace.

Nu bör din Squarespace-webbplats visas på din domän, och du behöver bara göra två små ändringar för att säkerställa att din e-post hos oss fortsätter att fungera.

• Ta bort CNAME-posten för mail.dindoman.se.
  • Istället, skapa en A-post för mail.dindoman.se med din IP hos oss. Du hittar detta under 'FTP- och cPanel-information' i ditt kontrollpanel.
  • Ändra den befintliga MX-posten så att den pekar på 'mail.dindoman.se' istället för bara 'dindoman.se'.

Det resulterar i följande MX- och A-poster efter ändringarna:

... och det är allt! Din Squarespace-webbplats bör nu visas på din domän, och du kan fortfarande använda din e-post hos oss.