Google Workspace-e-post

Om du vill använda Gmail via Google Workspace, följ dessa steg:

1: Logga in på din kontrollpanel, gå sedan till cPanel och hitta avsnittet "DNS".

2: Välj den domän du vill hantera och ta bort befintliga MX-poster.

3: Skapa följande MX-poster med domännamnet som namn (slutande med en punkt) och en TTL på 3600:

MX-destinationPrioritet
ASPMX.L.GOOGLE.COM1
ALT1.ASPMX.L.GOOGLE.COM5
ALT2.ASPMX.L.GOOGLE.COM5
ALT3.ASPMX.L.GOOGLE.COM10
ALT4.ASPMX.L.GOOGLE.COM10

För nordicway skulle det se ut så här (ersätt "nordicway.io" med ditt faktiska domännamn):

nordicway.io. | 3600 | IN | MX | Prioritet: 1 | Destination: ASPMX.L.GOOGLE.COM
nordicway.io. | 3600 | IN | MX | Prioritet: 5 | Destination: ALT1.ASPMX.L.GOOGLE.COM
nordicway.io. | 3600 | IN | MX | Prioritet: 5 | Destination: ALT2.ASPMX.L.GOOGLE.COM
nordicway.io. | 3600 | IN | MX | Prioritet: 10 | Destination: ALT3.ASPMX.L.GOOGLE.COM
nordicway.io. | 3600 | IN | MX | Prioritet: 10 | Destination: ALT4.ASPMX.L.GOOGLE.COM

4: Gå till Google Workspace och bekräfta/verifiera ditt konto.

5: Se till att din användare med den önskade e-postadressen är skapad.

6: I cPanel, under "E-postrutning," se till att det är inställt på "Fjärr-e-postutbytare" för den angivna domänen.

Du bör börja få dina e-postmeddelanden i Gmail inom cirka 1 timme.