Att ändra primärdomän

I vissa fall kan du som kund önska att byta ditt primära domän hos oss.

Ändring av primärt domän är dock enbart kosmetisk, eftersom du mycket väl kan ha ett inaktivt domän, eller ett domän du inte längre använder, som primärt domän och fortfarande ha ett webbhotell som fungerar som det ska.

Om du ändå vill byta ditt primära domän till något annat innebär det att en ändring görs i strukturen på ditt webbhotell.

Du måste därför godkänna innehållet i denna artikel innan vi kan ändra ditt primära domän. Har du läst detta innan din supportärende, vänligen hänvisa till att du bekräftar villkoren i "Byte av primärt domän på ditt webbhotell". Har du inte godkänt ännu, skickar vi en länk till dig när vi tar emot din begäran.

1. Om domänet som nu ska bli primärt konto på ditt webbhotell finns som ett tilläggsdomän, måste detta raderas (innehållet förloras, så ta en backup av all data om den ska återskapas).
  2. Din public_html mapp kopplas till ditt nya primära domän. Innehållet här kommer nu att visas på det nya primära domänet och måste därför manuellt skrivas över med innehållet från punkt 1.
  3. E-postkonton som skapats med det nya primära domänet kommer att gå förlorade och måste återskapas. E-post på servern kommer att raderas och försvinna permanent från servern.
  4. E-postkonton som skapats med ditt gamla primära domän kommer att ändras till det nya primära domänet.
  5. Användarnamnet på ditt cPanel-konto kan inte ändras och kommer att förbli detsamma
  6. nordicway.io tar inget ansvar för eventuellt förlorad data eller driftstopp i samband med ändringen av ditt konto.

Eftersom detta byte ofta endast har visuell betydelse och ingen funktionell betydelse, ber vi dig att överväga om du vill genomföra denna ändring.

Dessutom kommer nordicway att manuellt ändra på ditt konto, och därför tar vi ut en mindre avgift på 299 SEK inkl. moms för att göra ändringen.

Beställ ändringen här och meddela oss på supporten efteråt:

Beställ ändring av primärt domän