Hur du omdirigerar dina sidor på nordicway

Med cPanel kan du enkelt ställa in omdirigeringar för sidor på dina domäner. Det kräver bara att den domän du vill omdirigera är tillagd som en addon-domän.

Här är vad du behöver göra:

Logga in på cPanel: Logga in på ditt cPanel-konto.

Gå till Omdirigeringar: Navigera till "Omdirigeringar" i ditt cPanel. Den exakta formuleringen kan variera beroende på om du använder den engelska eller danska versionen av cPanel.

Välj typ: Välj först typ av omdirigering. Använd 301 för permanenta omdirigeringar (när en sida har flyttats permanent till en ny adress) och 302 för tillfälliga omdirigeringar (när en URL kan ha innehåll igen i framtiden).

Välj domän och sökväg: Välj den domän på ditt konto som du vill skapa omdirigeringen för. Om du vill omdirigera endast startsidan, lämna sökvägsfältet tomt (/).

Ange omdirigeringen till: I "Omdirigerar till" kan du antingen ange interna sökvägar på din webbplats eller en helt annan domän. Om det är en annan domän, kom ihåg att inkludera https:// och eventuellt www för att få hela webbadressen, till exempel https://www.google.com/.

Jokeromdirigeringar: Jokeromdirigeringar innebär att om du har omdirigerat domain1.dk till domain2.dk, kommer ett besök på domain1.dk/test.html att omdirigera till domain2.dk/test.html.

Det är viktigt att notera att denna cPanel-funktion inte är lämplig för fulla webbplatsomdirigeringar. Om du har en webbplats med många sidor och vill omdirigera allt till en specifik sida skulle det vara besvärligt att manuellt ange varje URL-omdirigering i cPanel.

I sådana fall rekommenderas det att använda en .htaccess-fil där du själv kan ställa in de nödvändiga reglerna. Kolla in guider online för mer information om hur du använder .htaccess för omdirigeringar.