Så här skapar du ett subdomän hos nordicway

För att skapa ett subdomän på en befintlig domän (kan vara på huvuddomän eller på ett tilläggsdomän), måste du först och främst logga in på cPanel.

Här gör du följande:

1. Gå till domänsektionen och välj menyalternativet "Domäner"
  2. Klicka på "Skapa domän"
  3. Under "Domän" anger du det önskade subdomänet. I exemplet nedan har vi domänen dindoman.se och vill ha subdoman.dindoman.se subdomänet:

Sektionen dokumentrot kommer ofta att fyllas i automatiskt.

Det är viktigt att vara medveten om ifall "Dela dokumentrot" är markerat eller inte. Om det är markerat kommer ditt subdomän inte att ha sin egen filmappe, så om du vill skapa en separat webbplats, till exempel en staging-webbplats på ditt subdomän, är det viktigt att "Dela dokumentrot" inte är markerat.

När du klickar på "Skapa" skapas subdomänet och är redo för användning omedelbart.

Du kan till exempel installera WordPress på ditt subdomän, eller klona en av dina andra sidor ner till subdomänet, så att du kan arbeta på sidan utan att ändra den ursprungliga sidan.