Så här skapar du ett mejlfilter hos nordicway

Med ett e-postfilter kan du ställa in olika regler för hur du vill hantera e-post som till exempel innehåller vissa ord eller kommer från specifika avsändare.

Du kan välja att ställa in e-postfilter som gäller för alla dina e-postkonton (Globala e-postfilter) eller E-postfilter som gäller för specifika e-postkonton:

Efter att du har valt vilken typ av filter du önskar, klickar du på 'Skapa filter', och därefter väljer du alternativen som visas nedan:

Du skapar filtret på följande sätt:

1. Börja med att ge filtret ett namn
  2. Välj sedan de regler som ska gälla. I exemplet ovan har jag till exempel angivit att om ett mejl innehåller ordet 'piller' i ämnesfältet, ska mejlet raderas.
  3. Om du vill att flera regler ska vara uppfyllda, kan du klicka på det lilla plusset, som visas i bilden ovan, och lägga till fler. Du kan till exempel välja att säga att ämnet både ska innehålla 'piller' och 'erbjudande' för att det ska raderas.
  4. Du kan även lägga till fler åtgärder om du önskar att flera saker ska hända med e-posten.

I den här guiden kommer vi inte att gå igenom alla möjliga regler som du kan ställa in, men du kan själv prova att ställa in en regel som fångar de e-postmeddelanden du vill filtrera.

Så här testar du ditt nya filter

Efter att du har skapat ditt filter kan du testa om det fungerar under 'Filtertest' i filteröversikten.

Här kan du ta hela källan från det e-postmeddelande du vill filtrera, kopiera den, och testa om ditt filter fångar den.

E-post källkod kan du till exempel få via din webbmejl, där du kan klicka på Fler->Visa källkod och sedan kopiera källan och sätta in den i testet, som visas nedan.

Om du använder Outlook eller Gmail kan du också hitta källan genom dem.

Nedan har vi kopierat e-postkällan in i testet.

Testa filter' får jag följande resultat, där du kan se att vårt filter fångar just detta e-postmeddelande: