Hur du åtgärdar 503-fel på din webbplats

Ett 503-fel inträffar när det inte finns tillräckligt med resurser för att köra ett skript, vilket gör att servern tar för lång tid på sig att svara. Om du upplever 503-fel endast när ett specifikt skript körs eller när du importerar stora mängder data, bör du istället hänvisa till den här guiden, eftersom den här guiden handlar om 503-fel som uppstår när din webbplats laddas.

Som standard får du gott om resurser med ett webbhotellspaket från Nordicway, så serverproblem är sällan problemet. Vi rekommenderar att du försöker följande innan du kontaktar support:

Inaktivera alla dina plugins

Om du använder ett system där du kan installera plugins/tillägg kan det vara en av dessa plugins som orsakar 503-felet. Alla plugins är kodade olika, och vissa kanske inte är välskrivna, vilket kan leda till att din webbplats går ner. Försök först inaktivera alla dina plugins och försök sedan komma åt webbplatsen för att se om det fungerar. Om din webbplats fungerar efter att ha inaktiverat alla plugins kan du försöka aktivera dem igen en i taget för att hitta den som orsakar problemen.

Inaktivering utan tillgång till kontrollpanelen: Om du inte kan komma åt din webbplats eller kontrollpanelen på din webbplats (bakom kulisserna) behöver du inaktivera dina plugins via databasen eller FTP/Filhanteraren. För WordPress kan du följa dessa guider:

Om du nyligen har installerat ett nytt tema och upplever 503-fel, försök ändra/inaktivera temat, eftersom det kan vara orsaken till problemet.

Ladda upp en testfil via Filhanteraren

Om att inaktivera plugins och teman inte hjälper kan du testa om servern är nere genom att ladda upp en enkel HTML-testfil via FTP/Filhanteraren. Om du kan se testfilen när du går till dindomän.com/test.html är det inte servern som är nere, utan det kan finnas ett problem med din webbplats. För att skapa en testfil följer du dessa steg:

• Öppna Anteckningar
  • Skriv "Detta är ett test"
  • Spara den som "test.html" (kom ihåg .html-ändelsen)

Ladda sedan upp den till din "public_html"-mapp.

Kontakta supporten

Om inget fungerar och du fortsätter att få ett 503-fel oavsett vad du gör, vänligen kontakta vårt supportteam. Vi kommer att undersöka ditt webbhotell och din webbplats noggrant.