Hur man löser 503-fel under datauppladdning och import

503-fel: Hur man hanterar överskridande av servergränser

Ett 503-fel är ett serverproblem som inträffar när du försöker använda fler resurser än tillåtet på servern.

På ditt webbhotell finns olika gränser för hur länge dina skript får köras eller den maximala filstorleken du kan ladda upp. På Nordicway är dessa gränser satt betydligt högre än vanligt, och de flesta användare bör inte uppleva problem när de laddar upp filer eller kör tunga skript.

Om du stöter på detta fel beror det troligtvis på att du försöker ladda upp en mycket stor fil som kräver ett skript för att bearbeta sina data. Det första att överväga är om du kan dela upp filen. Genom att dela upp filen blir den mindre och mindre komplex. Detta kan hjälpa dig att hålla dig inom gränserna när du kör ditt skript eller laddar upp.

Du kan testa om felet orsakas av filstorleken genom att minska filen till ett minimum och kontrollera om den går igenom utan fel. Om den gör det är din ursprungliga fil troligtvis för stor.

Om det inte hjälper att dela upp filen eller öka serverns gränser har du möjlighet att höja gränserna för ditt webbhotell. Detta kan göras via din PHP .ini-fil, som du kan redigera på Nordicway.

Att redigera denna fil är inte helt riskfritt. Vi rekommenderar att du kontaktar oss innan du gör några ändringar.

Du kan redigera php .ini-filen genom att gå till cPanel och välja 'MultiPHP INI Editor'. Här kan du ändra parametrar som:

• max_execution_time
  • max_input_time
  • max_input_vars
  • memory_limit
  • post_max_size
  • upload_max_filesize

Om du fortfarande upplever 503-fel efter att ha ökat serverns gränser och/eller delat upp din fil, överväg att kontakta en webbutvecklare eller använd vår expert-hjälp-funktion för att hitta en lösning.